Tryksager med Svanemærket
– sådan passer vi på miljøet

 

Hos Ecograf arbejder vi kontinuerligt på at gøre vores produktion mere miljøvenlig, og Svanemærket gør det klart for kunderne, at de tager et miljøbevidst valg, når de handler hos os.

 

Hos Ecograf kan du få tryksager med Svanemærket uden ekstra omkostning.

Men hvad betyder det, at en tryksag bærer Svanemærket?

Og hvad er fordelene ved Svanemærket – for dig og miljøet?

Svanemærket

Hvad betyder det at være et Svanemærket trykkeri?

 

Kravene til at et trykkeri bliver Svanemærket omfatter i første omgang trykprocessen, herunder energiforbrug samt papiret og de kemikalier (trykfarver, lak, lim), som trykkeriet anvender. Derudover, stilles der krav til affaldsminimering og -sortering, arbejdsmiljøet og dokumentation mm.

Svanen belønner også en produktionsproces, der gør genanvendelse af tryksagerne lettere (kilde: Miljømærkning Danmark).

Ved at være Svanemærket lever Ecograf derfor op til skrappe krav til blandt andet trykfarve og andre kemikalier. Det vil sige, at vi ikke unødigt belaster miljøet – og at produktionsmedarbejdere i alle led af processen ikke udsættes for sundhedsskadelige stoffer. Desuden minimerer vi papirspild, sorterer vores affald og forsøger så vidt muligt at bruge vegetabilske og vandbaserede trykfarver. På den måde kan vi levere tryksager, der er bedre for miljøet.

Skal Svanelogoet kunne placeres på tryksager, bør disse overholde endnu en liste særlige krav.

Ved at være en del af denne anerkendte og troværdige certificeringsordning underbygger vi i Ecograf vores grønne profil, tager et større ansvar for miljøet og engagerer os yderligere i vores arbejde mod en mere bæredygtig produktion.

 

Klik her og se Ecografs licens til Svanemærket.

Vil du lære mere om emnet, kan du finde Nordisk Miljømærknings kriteriedokumentet her.

 

Udover Svanemærket er Ecograf også FSC®-certificeret som sikrer, at vi får vores papir fra bæredygtigt skovbrug i Europa.

Hvad betyder Svanemærket for dig og din virksomhed?

 

Svanemærkede tryksager sender et stærkt signal for jer som virksomhed.

Svanemærket er et af Danmarks to officielle miljømærker (sammen med EU-Blomsten). Det er også kendt af tre ud af fire danskere. Derudover er forbrugere over de seneste år blevet markant mere opmærksomme på, hvordan de produkter, vi køber, er med til at støtte politiske (især klimapolitiske) initiativer over hele kloden.

 

Alt det betyder, at I, ved at vælge et Svanemærket trykkeri, er med til at støtte op om bæredygtighed – uanset om I arbejder strategisk med CSR (Corporate Social Responsibility) eller ej. Dette kan I også bruge til markedsføring rettet mod jeres egne kunder.

Ved at signalere, at I målrettet har valgt et Svanemærket trykkeri, fremviser I jeres engagement, principper og grøn filosofi, hvilket er med til at styrke jeres egen branding.

 

Hvorfor vælge tryksager med Svanemærket?


Med Svanemærket er du garanteret, at produktionen af dine tryksager har taget særlig hensyn til miljøet.

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, og dens mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug ved at stille skrappe miljøkrav til virksomheder – i alle relevante faser af produktets livscyklus.

Kravene til trykkerier og tryksager omfatter bl.a.:

  • Brug af bæredygtigt produceret papir.
  • Brug af trykmaterialer som tekstil, plast samt aluminiums- og kompositplader, som opfylder skrappe krav til kemikalier i overfladebehandlingen samt indhold af PVC.
  • Brug af 100 % miljømærket eller kontrolleret trykmateriale og forbud mod PVC i svanemærkede tryksager.
  • Grænser for energiforbrug.
  • Miljø- og sundhedsegenskaber ved kemikalier, som bruges i produktionen af tryksager samt på eksterne bogbinderier. Der er bl.a. strenge krav til brug af stoffer, som er kræftfremkaldende, reproduksionstoksiske eller kan skade arvemateriale samt forbud mod halogenerede organiske stoffer og fluorstoffer.
  • Grænser for brug af kemikalier, som indeholder VOC.
  • Dokumentation for at trykfarver, toner, lime og lakker ikke skaber problemer i forbindelse med afsværtning og recirkulering af tryksager.

(Kilde: Svanemærke – Ecolabel)

Alt det betyder, at hver gang du bestiller tryksager hos Ecograf – uanset om det er plakater,  bøgerflyers eller noget helt andet – kan du vide dig sikker på, at du kan stå inde for hele vores produkts livscyklus, fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering.

Det er det bærende krav for et Svanemærket trykkeri som Ecograf.

 

Når du vælger et Svanemærket trykkeri, viser du omtanke for miljøet og har sikkerhed for, at der er fakta og dokumentation bag vores tiltag omkring bæredygtighed – det er ikke bare noget vi siger, det er noget, vi gør.

 

Du kan læse mere om kriterierne for miljømærkning af trykkerier her.

 

Kontakt Flemming for info om procedurer
på tlf. 40 61 25 35 eller e-mail 
fmj@ecograf.dk

– vi certificerer uden at det koster ekstra

 

Har du brug for hjælp?

Vi kan skræddersy din tryksag lige efter dit hoved. Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål, kan du altid ringe til os for assistance på tlf. 70 25 77 88 .
Du kan også ringe direkte til vores grafikere, Jacob på tlf. 30 73 45 59 eller Mette på tlf. 60 47 20 66, hvis du vil have os til at lave dine opsætninger.

Læs vores Tips&Tricks til fremstilling af en førsteklasses trykfil.