Grøn omstilling i din tryksagsproduktion

 

Når du vælger at få produceret dine tryksager hos Ecograf, vælger du også samtidig at støtte op om flere af FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling og den grønne omstilling.

Hvad gør Ecograf for at støtte op om FNs Verdensmål?

Den grønne omstilling er en rejse der tager tid og indeholder rigtigt mange delelementer og faser. Det handler om at genanvende og genbruge, men også om energieffektivitet. Vi arbejde videre mod at begrænse affald fra vores produktion samt tilbyde miljøvenlig papir og gratis miljømærkning af dine tryksager. Ved at producere lokalt 100% i Danmark, har vi kontrol over alle led i værdikæden og sparer miljøet for en del CO2, der ellers er tilknyttet til lange transporttider.

Her kan du læse om de tiltag som Ecograf implementerer og vi vil løbende opdatere med alt det nye der sker i vores arbejde med at støtte op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

verdensmål
Svanemærket

Vi er et Svanemærket trykkeri

 

Med svanemærket er der fokus på helheden og den samlede miljøbelastning fra produktionen.

Netop helhedsbetragtningen er styrken ved Svanemærket. Hele trykkeriets livscyklus fra papir, produktion, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen, der ligger bag Ecografs svanemærkning.

Læs mere

FSC_logo_300

Vi tilbyder gratis FSC®-certificering

 

Når du som forbruger eller virksomhed vælger FSC, er du med til at sikre den biologiske mangfoldighed og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Det vil sige, du støtter de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.

FSC® C109833

Læs mere

trykt i danmark

Vores produktion er 100% i Danmark

 

Alle virksomheder har samarbejdspartnere, og det kan derfor være svært som kunde, at gennemskue, hvem der har fat i produktionen af ens ordrer.

For os giver det kun god mening at al vores produktion foregår i Danmark – og helst lokalt. Dét er din garanti for dansk kvalitet og ansvarlighed i produktionen af dine tryksager.

Læs mere

Grøn Strøm

Vi producerer med grøn strøm


Det betyder, at Ecograf har indgået en aftale med Aura, hvor vi betaler for at de køber strøm produceret fra danske vindmøller (Vindenergi Danmark), der dækker vores årlige elforbrug.

Elektricitet produceret på vindmøller medfører ikke udledning af drivhusgasser som f.eks. CO2 og medfører ingen partikelforurening i luften.

Læs mere

Ord

Vi arbejder med digitaltryk


Siden 2019 har vi kun produceret på digitale trykmaskiner inhouse.

Digitaltryk har et meget begrænset forbrug af kemikalier og da der ikke skal bruges en masse ressourcer på at indstille trykmaskinerne, slipper vi også for at have et overforbrug af papir, farver, strøm osv.

Læs mere

Genbrugsemballage_300

Vi gør brug af genbrugsemballage

 

Når det giver mening, så genbruger emballage – uden at gå på kompromis med sikkerhed eller den ordentlig indpakning af din tryksag!

Vi gemmer kasser fra vores leverandører og pakker i disse kasser, når de passer til vores forsendelser. Det er også en måde at skrue ned for forbruget af ressourcer.

Hvad er Ecografs næste skridt? 

 

Lige nu er vi i fuld gang med vores Grøn Cirkulær Omstilling projekt. Igennem endnu en række analyser af vores produktion og arbejdsmetoder, vil vi finde frem til nye tiltag, der hjælper os med at arbejde endnu mere bæredygtigt.

Efter det, vil vores næste skridt være at blive klar til ISO 14001 certificering, den mest anerkendte internationale standard indenfor miljøledelsessystemer.

 

Hvilke miljømærkede tryksager finder jeg hos Ecograf?

 

Hos Ecograf tilbyder vi en række forskellige miljømærkede tryksager. Heriblandt bøger, magasiner og andre tryksager. Det vil altid fremgå tydeligt at vores produkter har opnået forskellige mærkninger.

Også vores mindre tryksager kan miljømærkes. I vores sortiment finder du blandt andet: