Powerkvinderne
Powerpress

Fra kursus til virkelighed

Agnete Olsen fra Powerkvinderne kan bekræfte, at selvom man rådgiver om stort set alt indenfor kommunikation, PR, strategi- og forretningsudvikling og samtidig har sit eget forlag til bogudgivelse, er det alligevel altid godt, at have endnu en stærk kvinde bag. Sådan én er Ecografs grafiker Mette.

”Uden Mettes hjælp var bogen ikke blevet perfekt. Der er langt fra kursus til virkelighed,” fortæller Agnete Olsen åbenhjertigt. Agnete Olsen er en del af Powerkvinderne og dermed også af forlaget Powerpress. I sin egenskab af forlagsredaktør har hun været igennem en korrekturuddannelse, så hun mestrer disciplinen redaktør til fulde. Ligeledes har Agnete været på et InDesign-kursus for at kunne sætte bøger op med en fuldkommen finish. Men ligesom mange andre, der har gennemgået det komplekse InDesign-programs talrige muligheder, måtte Agnete sande, at der er noget stenet vej at gå fra kursusliv til virkeligt liv.
”På InDesign-kurset synes jeg bare, det gik rigtig godt”, fortæller Agnete. ”Man kommer hjem og er helt høj. Nu skal der simpelthen laves en bog. Men da den korrekturlæste bog skal sættes op, er der lige gået en god måneds tid, inden jeg skal bruge programmet igen. Og så kan jeg altså ikke lige huske, hvordan det hele fungerer i en højere enhed.”
Der var ingen oplagte steder at hente hurtig hjælp udover hos den tidligere kursusholder, der desværre var på vej på ferie. Agnete beslutter derfor sammen med direktør Anne-Mette Barfod at sætte bogen op så godt som muligt, men sikrer sig samtidig, at trykkeriet Ecograf tjekker filen godt igennem inden trykstart.
Da Ecograf hører om udfordringerne lyder det straks: ”Jamen har I problemer med InDesign? Det skal I ikke bekymre jer om. I skal bare ringe til Mette, så hjælper hun.”

Ecograf er livline til opsætning i InDesign

”Mette bliver sådan set bogens grafiske redning,” fortæller Agnete ærligt. Udfordringerne, når man går i gang, er bl.a. at få sideskabelonen sat helt korrekt op fra begyndelsen. For det kan ikke ændres bagefter. Teksten skal følge og forløbe korrekt. ”Hvordan er det lige, man sætter sidetal ind? Hvordan er det lige man skifter side, indsætter nye sider, og tjekker op på, om der er kommet dobbelt mellemrum mellem ordene og så er der jo lige et dumt lille flueben, man endelig ikke må glemme at hakke af osv. Alle de finesser der skal til, for at det bliver perfekt. Mette har været en kolossal hjælp til, at bogen er blevet fejlfri. Alle er glade. Uden Mettes hjælp så var det ikke gået,” mener Agnete. Ifølge Agnete er det en forudsætning, at man løbende har gang i at bruge InDesign for at kunne huske alt i opsætningsprocessen. ”Når du fx sidder med en korrekturlæsning og en gennemskrivning undervejs, så går der lidt tid, inden du skal i gang med InDesign igen. Man bliver lidt usikker, når man har været væk fra programmet, så er det helt klart en kæmpe fordel at have en livline til Ecograf.”

Powerpress - bogen "Slip fri..."

Saml dine spørgsmål og book tid

Agnete anbefaler, at man samler sine spørgsmål og clearer med Mette, hvornår hun har tid. Ofte behøver man ikke mere end 15-20 minutter, hvis man forbereder sig. ”Jeg har kun oplevet meget hurtig hjælp – samme dag. Når Mette er klar, går hun ind i InDesign på det sted, hvor du er gået i stå. Og hun guider dig langsomt, grundigt og sikkert igennem problemerne – og så er man høj igen, fordi hukommelsen også er kommet godt på gled,” griner Agnete. ”Mette er bare super god til undgå alle faldgruberne. Er det en bog på 400 sider? Så skal du give indermargenen endnu mere, for vi skal have noget at binde ind af uden at teksten bliver svær at læse ind mod ryggen, siger Mette så. Det havde jeg jo ikke lært på kurset, vel” fortæller Agnete muntert.
På indersiden af omslaget skal der på selve ryggen og ca 5 mm. på hver side af den være helt fri for trykfarve, for at limen kan binde maksimalt, så bogblokken ikke falder ud, når bogen er færdig. Når man endnu ikke er verdensmester, er det også trygt og godt, at få Mette til at lave opsætning af omslaget med forside, ryg og bagside med alle de finesser, som skal gøre bogen til en sællert.
”Det bedste er, at man aldrig føler sig besværlig eller til ulejlighed. Man kan høre hjælpsomheden og smilet hele vejen fra Aarhus til København. Og jeg glæder mig til at sende Powerpress’ nye bog af sted til Mettes kyndige InDesign-blik,” slutter Agnete.

Powerkvinderne – vi gi’r kvinder styrke.

Powerkvinderne tilbyder kurser, powertalks, foredrag, konferencer, inspiration samt rådgivning omkring PR, kommunikation, forretningsudvikling og branding til og for kvinder.

Powerkvindernes forlag Powerpress
Powerpress har sit eget forlag, der udgiver bøger med emner, der oftest er kvinderelaterede, bl.a. om kvinder og vold. Det handler om at få synliggjort vold mod kvinder, idet volden kan være både usynlig og tabubelagt. Ikke mindst naturligvis den ”usynlige” psykiske vold. Vold mod kvinder rammer i alle samfundslag, og er ikke socialt betinget.
Den omtalte bog i artiklen er ”Slip fri af psykopatens kløer.” af Gitte Lindholt, Powerpress

Læs mere på powerkvinderne.dk og www.powerpress.dk

Kontakt os

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os allerede i dag

Klik på mail ikonet herover og skriv til os.

Eller ring på

tlf. 70 25 77 88