Den trykte bog lever i bedste velgående

Sommeren står for døren
– det betyder sommerferielæsning

Ferieperioder betyder tid og ro til læsning og fordybelse. Sommeren er nu snart over os, og hos Ecograf glæder vi os over, at læselysten lever i bedste velgående i Danmark.

Danskerne læser som aldrig før. Og den trykte bog har overlevet i fin stil, selvom truslen fra e-bogen for snart en snes år siden forekom uovervindelig. I dag betragter den grafiske- og forlagsbranchen fænomenet udefra og er enige om, at truslen er ikke blot minimeret, men helt afblæst. Direktør i brancheforeningen Danske Forlag Christine Bødtcher-Hansen vurderer, at den trykte bog ikke bare har overlevet, men også har overlevet godt og grundigt. Det glæder vi os selvfølgelig også over hos Ecograf. På vores trykkeri mærker vi i stigende grad interessen for selvudgivelser, ligesom de danske forlag mærker den fortsatte læselyst herhjemme. Muligheden for hjælp med grafisk opsætning og fleksibiliteten med mindre oplag ad gangen har banet vejen for selvudgivere. Endnu flere gode historier og spændende fortællinger ser dagens lys.

E-bogs salget faldt i 2015

E-bogen har umiddelbart nydt større popularitet på den anden side af Atlanten, hvilket formentlig skyldes udbredelsen af Kindle gennem Amazon især i netop USA og Storbritannien.
Ovenstående skal dog ikke forstås sådan, at det overordnede digitale salg er gået helt i stå herhjemme. Digitale undervisningssystemer og fx lydbøger har øget salget. Streaming af lydbøger tæller også på den konto, bl.a. lagring på telefon og mulighed for at lytte på lange rejser eller køreture. E-bogen er da også et rigtig godt supplement til den trykte bog, fx til børn på bagsædet af bilen på de lange rejser. Du kan naturligvis få hjælpe med opsætning af din e-bog hos Ecograf.

Bogproduktion hos Ecograf - Bog med limbundet ryg og softcover
Ecograf Closeup af limbundne softcover bøger i showroom

Bogbranchen stod fast

Nyheder, musik og film har lidt voldsomme tab under den digitale strøm, hvorimod bogbranchen blev kritiseret for at tage en ikke uvæsentlig pris for de digitale bøger. På den lange bane har det dog vist sig at være en fornuftig prispolitik. Således pointerede branchen nemlig, at bøger koster noget modsat aviserne, der lagde nyheder ud gratis. Nogle mener endog, at e-bogen kan opfattes som et ”format” ligesom en fysisk bog findes i flere formater fx paperback eller hardcover bog.

Ecograf tilbyder bogtryk i små oplag

E-bogens natur og pris har til gengæld betydet, at flere har fået mulighed for at etablere sig som selvudgivere. Ecograf kan lave opsætning af dine udgivelser, både i digitalform og i papirform. Du kan få den hjælp, du har brug for af Ecografs egen grafiker. Ønsker du at stå med din bog fysisk i hånden – den fornemmelse er svær at overgå – har vi hos Ecograf desuden det formidable og fleksible tilbud, at det er overkommeligt at lade dine bøger blive trykt i et mindre oplag.

Kontakt Ecograf for sparring og hjælp til din bogudgivelse på tlf. 70 25 77 88
Læs vores quick guide til bedre bøger.

Garnbundet bog fra Ecograf

Kilde: Udkom, ”Truslen fra e-bøgerne er afblæst”, Branchemagasin april 2017
Udkom – den grafiske branches magasin Brancheforeningen, Danske forlag har i det seneste magasin for den grafiske branche i en artikel afblæst truslen fra e-bogen.

Kontakt os

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os allerede i dag

Klik på mail ikonet herover og skriv til os.

Eller ring på

tlf. 70 25 77 88